Å finne sine talenter

Av Douglas Masheti

Å vokse opp i Kawangware-slummen var for noen ti-år siden farligere en nå. Kriminalitet var utbredt, og barn ned i 12 års alderen var ofte involvert.

Noen av mine venner i nabolaget havnet enten i anstalter eller i fengsel. De fleste hadde lidenskaper for noe, enten det var musikk eller idrett. Det som manglet var et organisert tilbud der vi kunne møtes å dyrke interessene våre i trygge omgivelser. Jeg var heldig at jeg ble kjent med mennesker i kirken, og sammen dannet vi gruppen The Conquerors. Dette var en kristen gruppe for utøvende kunstnere, som siden har produsert album og fått dratt på turne rundt om i Kenya, og også til Europa.

 

Jeg var heldig som hadde noen som «holdt hånden» min når jeg var ung. Det var i kirken jeg for første gang fikk holde i en gitar. Her fikk jeg en scene og ble utrustet.

I 2018 fikk vi startet Kipawa Sato. Dette er et program i Kawangware-slummen som skal identifisere, forme og utvikle barn talenter i trygge omgivelser i slummen. Ikke alle barn er glad i sport, og da er det viktig at de får uttrykt dette slik at de får se verdien i seg selv, og ha noe verdifullt å leve for.

 

Her får de se potensiale sitt, og mulighet til å utvikle seg videre. Helt konkret har vi dansekurs, kunstklasser, fotball, sjakk og scrable som aktiviteter. I tillegg får barna et varmt måltid når de er på Kipawa på lørdagene.

Arne Birkeland fra Norge og NPS-AID er med og støtter dette arbeidet.