Bryllupsfest i Kawangware slummen for 5 par.

Sist Gunnar Hamnøy besøkte Kawangware var han med på en Gudstjeneste i kirken der, da fikk ført 4 par tilbud om hjelp til å gifte seg. NSP Aid ville betale for maten, og Gunnar ville undersøke om det var mulig å få brudekjoler fra en brugdesalong i Ålesund.

Mot slutten av Gudstjenesten hadde Gunnar møte med de 4 parene for å legge noen planer. Da dukket det opp 5 par til som spurte om de også kunne få væe med å bli gift denne dagen. Vi sa ja til det, og presten var hoppende glad, sammen med menigheten. Bryluppet blir søndag den 23.september, den dagen er Gunnar i Nairobi med en gruppe fra Norge som skal få være med på festen. I ettertiden så viser det seg at det ble vanskelig for flere å gifte seg den 23.09, noen hadde ikke penger til å betale familien til brude, andre manglet ID dokumenter osv. Men 5 familier er klar og 1 gifter seg utenom opplegget den 23.09, den 1.09 i Kawangware.

Oksnes Brudesalong i Ålesund leverer brudekjoler til alle sammen.

Etter festen vil Heart to Heart, organisasjonen NSP Aid samarbeider med i slummen opprette en egen brudesalong me de kjolene og vesten de har fått fra Norge. Vi kan fylle på med flere kjoler etter hvert, forteller Gunnar Hamnøy. Foto av noen av parene.