Ferske inntrykk fra Kenya

Daglig leder Gunnar Hamnøy kom nylig tilbake fra befaring av prosjektene i Kenya. Med på turen var denne gangen to elever og en lærer fra Framnes kristne videregående skole samt en prosjektkonsulent fra NSP Aid. Reisefølget fikk se at arbeider vokser og bære store frukter. Nå får mer enn 1000 barn hjelp og omsorg gjennom innsatsen fra våre givere.

Starten av turen gikk med til å besøke slummene Kawangware og Kibera hvor vi har både skole- og matprogrammer. Her vokser arbeidet og behovet synes umettelige. Vår samarbeidsorganisasjon Heart to Heart gjør en formidabel jobb. Vi er takknemlige for å kunne stå sammen med dem i dette viktige arbeidet.

 

Barna satte stor pris på besøk. Her er Framnes-elevene Synne Anmarkrud Vigane og Markus Andersland aktive med dans sammen med barna.Framnes-elevene Synne Anmarkrud Vigane og Markus Andersland hadde som et av hovedmålene for turen å befare tomten hvor den nye barnelandsbyen skal bygges. Området ligger ca. 15 km utenfor Voi, en mindre by sør-øst i landet. Her har lokale bønder stilt 600 mål tomt til rådighet for prosjektet. Da vi gjestet landsbyen var det stort oppbud. Ved den lokale skolen, Kalambe, var det stelt i stand underholdning med taler, dans og sang.

 

57 barn får hver dag kl. 13.00 mat ved kirken vi samarbeider med i Kawangware-slummen. Kostnaden er 1000 shilling (ca. 78 kroner) pr måned pr barn.  Vi vil gjerne gi enda flere mat, men da trenger vi din hjelp.Vi er imponert over Framnes-elevene og det arbeidet de nå er i gang med. Gjennom en innsamlingsaksjon som de leder skal det samles inn midler til bygging av boliger i barnelandsbyen. Håpet er at aksjonen skal sørge for et tun på ni hus. Det vil i så fall gi nytt håp til 72 barn.

 

Les mer om da elevene besøkte tomta for den nye barnelandsbyen.

 

Turen innebar også flere formelle og uformelle møter. Inntrykkene er mange og sterke. Vi kan på alle måter anbefale våre givere å bli med på tur for selv å se nærmere på arbeidet. Neste givertur går 15. – 27. februar 2017.