Fotballdrakter til barna i slummen

Volda Turn- og Idrettslag har donert flere sett med fotballdrakter til NSP Aid. Draktene vil bli gitt som gave til fattige barn i slummen i Kenyas hovedstad Nairobi.

Idrettslaget fikk nylig ny sponsor. Dermed var det behov for nye drakter. De gamle var det ikke ønskelig å kaste, men tvert om sørge for at fikk nye brukere. På grunn av sponsorrettigheter er det ikke mulighet til å bruke draktene i lagets nærmiljø. Derfor ble et samarbeid med NSP Aid opprettet.

 

- Vi synes det er veldig flott med gjenbruk, sier daglig leder i NSP Aid, Gunnar Hamnøy, og legger til at det som er annenrangs i Norge kan være gull verd for barna i slummen.

 

NSP Aid har mottatt fire fullstappede sportsbagger. To av dem tas med til Kenya allerede neste uke. De neste blir tatt med på en senere tur.

 

- Draktene kommer til å bli til stor glede for barna, og vi har også fått helt nye fotballsko fra en annen giver, så nå blir det som får en helt ny opplevelse på fotballbanen.

 

- Vi syns det er fantastisk å få være med på dette. Og vi håper at dette bare er starten på et samarbeid som gjør at klubben får være med å spre fotballglede i mange år fremover, sier Solveig Storeide, daglig leder i Volda Turn- og Idrettslag.