Framneselever til Kenya

Engasjerte elever: Misjonsprosjektlederne, Markus Andersland og Synne Vigane, fra presentasjon for elevene under skolens åpningshelg tidligere i høst.
Engasjerte elever: Misjonsprosjektlederne, Markus Andersland og Synne Vigane, fra presentasjon for elevene under skolens åpningshelg tidligere i høst.

Fredag denne uken reiser to elever fra Framnes kristne videregående skole til Kenya for å se nærmere på det som er skolens misjonsprosjekt for dette skoleåret. Pengene skal gå til bygging av et nytt barnehjem i regi av NSP Aid ved byen Voi sør-øst i Kenya.

Med på turen blir en lærer ved skolen, daglig leder i NSP Aid Gunnar Hamnøy og prosjektmedarbeider Steinar Kristiansen. De to sistnevnte reiser noen dager etter reisefølget fra Framnes.

 

Framneselevene har som mål å bidra med midler til byggingen av barnelandsbyen «Malaika Children’s village». Håpet er at et helt tun på ni hus skal være knyttet til skolen i Norheimsund. Der vil 72 barn få omsorg, mat, skolegang og medisiner. I hvert hus skal det også bo ei «mor».

 

Forrige skoleår samlet elevene inn litt over 1,3 millioner kroner til et annet prosjekt. I år vil de gjøre et forsøk på å slå fjorårets rekordsum. På planen står blant annet bøssebæring, måneskinnstur for elevene, talentiade, lotteri, basar og konsert. Et misjonsløp har de siste årene stått for rundt 700 000 kroner i skolens innsamling.

 

Du kan følge misjonsprosjektet deres på https://www.facebook.com/nspaid.framnes

På Torgdagen i Norheimssund forrige lørdag solgte elevene vafler, kaffe og saft til inntekt for misjonsprosjektet. Sammen med bøssebæring kom det inn mer enn 17 000 kroner. Foto: Framnes KVGS.