Kibira slummen i Nairobi

Den lutherske kirken i Kenya har en menighet i Kibira slummen, denne menigheten fikk store skader etter opprøret som oppstod i kjølvannet etter valg til nye nasjonalforsamling.

Menigheten ligger helt inn til Kibira. i denne slummen bor det omlag 1,1 millioner mennesker. Kirken har organisert arbeidet mellom foreldreløse barn i slummen gjennom en lokal organisasjon som kalles "heart to heart". Denne organisasjonen har kontaktet NSP Aid med spørsmål om vi kan være med å bidra.

I dag har de et hjelpeprogram som heter "Heart Orphan Support". De har som mål o hjelpe 400 foreldreløse barn som bor i slummen sammen med noen i familien. hvert barn som bli med i dette programmet vil få: Skoleuniform og det som trengs for å gå på skole, medesiner (om de har behov for det), et varmt måltid hver dag og på den måten bli inkludert i kirkens hjelpeprogram for et bedre og summere liv.

Gunnar Hamnøy har besøkt denne slummen flere ganger og hatt med gjester fra Norge, også pesoner fra styret i NSP Aid har vært med på slike besøk. Den 17. januar planlegger vi å besøke dette arbeidet på nytt, så får vi se hva konklusjon styret i NSP Aid vil trekke, om vi skal engasjere oss i dette store programmet. Behovet er stort.