Nye skoleuniformer

At aktive barn sliter raskt ut klær er en kjent sak. I et land det er obligatorisk med skoleuniformer betyr det at det innimellom er behov for utskifting av uniformene.

Et lyspunkt midt i pandemien, var når mange av elevene i skolen som bistandsorganisasjonen NSP-AID støtter i Kawangwareslummen i Kenya nylig fikk nye skoleuniformer. 

 

En syerske i Kiberaslummen i Nairobi har laget uniformene (se bildet), og var til stede for oppmåling og tilpassing. Akoth A. Tailor heter damen som syr alle uniformene, og hun ser til at alt sitter som det skal på barna. 

 

Uniformene koster 2000 kenya shilling hver (ca 170,-). Situasjonen i skolen rapporteres nå å være rolig og fredfull. De fleste barna er tilbake i vanlig skolegang etter en lang periode med nedstengning. Restriksjonene krever derimot at barna må følges til skolen, og regler om avstand og hygiene er viktig å følge.

 

Det er mange skoler i Kawangwareslummen, og så håper vi at de nye blå uniformene blir til nytte for mange barn som er tilknyttet NSP-AID skolen Prince of peace.

 

 

 
 

 
What do you want to do ?
New mail