Slik jobber Heart 2 Heart

Vi har fått en rapport om arbeidet til Heart 2 Heart i slummen i Nairobi. Dette er vår samarbeidspartner som gjør det mulig å hjelpe over 1000 barn med mat og skolegang hver dag!

Covid-19 har hatt utfordrende effekter på livet til mennesker over hele verden. Heller ikke skoler og barn er blitt spart.

 

I Kenya har mange mennesker med uformelle bosetninger måttet bære tyngden av det, og som forventet har barn lidd mest. Vi har vært vitne til en kraftig tilstrømning av barn i alle matprogrammene våre på grunn av knapphet på mat i de fleste hjem.

Som en organisasjon som betjener sårbare barn i samfunnet, har vi måttet improvisere måter å mate barn på under pandemien. Noen av de praktiske løsningene vi introduserte i denne perioden er å dra hjem til bara, i stedet for at barn kommer sammen som vanlig for å spise. En annen er å utvide vårt nettverk for omsorg familier der foreldre og foresatte har mistet levebrød og inntektskilder. Her har jobben vært å hjelpe familier med oppstart av tiltak som kan gi inntekt.

 

Dette har vært en «god tid» til å investere i løsninger som kan gi maks innvirkning på samfunnet vårt. Kanskje også løsninger som kan være bærekraftig etter pandemien.

Matprogrammet gir støtte til barna, foreldrene og foresatte. I normale situasjoner er det vanligvis foreldrenes ansvar å gi barna mat. Dette er ikke alltid mulig av forskjellige grunner. Når skolene har fått åpne igjen, ser vi at dette med mat er en kraftig motivasjon for at barna skal møte opp på skolen. I tillegg til læring får de den nødvendige ernæringen.

 

Vår appell i denne veldig vanskelige tiden for de fleste av våre familier, er å ha støtte til det grunnleggende; mat, husly (husleie) og skolestøtte for barn.

 

Vi takker de som allerede har engasjert og støtter, Gud velsigne dere.

Vi inviterer deg til å også være en velsignelse og støtte en familie eller et barn. Heart 2 Heart har samarbeid med flere organisasjoner, og i Norge kan en ta kontakt med www.nsp-aid.com for å hjelpe.