Tragiske kjedereaksjoner

Vi har denne helgen fått melding om en forverring av situasjonen i Kibera og Kawangwareslummene i Nairobi. De trenger mye hjelp i tiden fremover, og vi bringer i dag denne rapporten til dere som følger NSP-AID.

Kjedereaksjon

 

De to siste månedene har norske givere gitt ca 150 000,- til coronaoffer i slummene i Nairobi. Dette har vært til stor hjelp for de familiene NSP-AID har kontakt med gjennom vår samarbeidspartner Heart to Heart.

 

I helgen mottok vi varsler som uroet oss. I takt med at flere har blitt smittet av coronaviruset, har flere hendelser gjort at det har blitt meget utfordrende å bo i Kibera og Kawangwareslummene.

 

Lockdown av Nairobi har gjort det slik at de voksne ikke har kunnet gått på sine vanlige småjobber. Disse småjobbene sørger for at familiene får litt mat hver dag, og at husleien på ca 400 nok kan betales hver mnd.

 

Veldig mange familier har mistet denne lille inntekten, og sammen med at barna ikke får bevege seg andre steder en i de smale slumgatene, har også nye sykdommer som kolera begynt å true.

 

I tillegg har det regnet så mye at vanntilførselen til Nairobi har blitt ødelagt, samt at vannrør til slummene har blitt forurenset. Det som selger vann har skrudd opp prisene, og dette gjør at rent vann har blitt luksusvare.

 

Våre samarbeidspartnere Heart to Heart vitner om fortvilte mødre som ikke får gitt barna sine vann, mat og renhold slik de bør, og tårene sitter løst.

Heart to Heart har et brennende ønske om å hjelpe ca 700 familier som er tilknyttet skolene NSP-AID er med og støtter. Men pengene blir raskt brukt opp når så mange trenger hjelp.

 

Det er vanskelig å sette seg inn i den nøden og fattigdommen som finnes i slummene, og enda vanskeligere er det å forstå når den forsterkes pga disse kjedereaksjonene av uheldige omstendigheter. Myndighetene har prøvd å hjelpe gjennom å levere matrasjoner til slummen, men det rekker så kort.

 

Vi i NSP-AID ønsker fortsatt å være med å støtte de fortvilte familiene. Gjennom skolene som åpner snart får barna to varme måltider hver dag. Men om vi kunne fått hjulpet familiene med det de trenger til grunnleggende hjelp, hadde det vært fantastisk.

Derfor utfordrer vi deg på å fortsatt hjelpe vi Corona-Vipps konto vi har opprettet.

 

Coronavipps: 117840