Kenya

Kenya er et land ved ekvator i Øst-Afrika. En stor del av landet var tidligere britisk koloni fram til 1963 under navnet Britisk Østafrika.

 

Viktige importvarer er olje, jern, plast og maskiner. Viktige eksportvarer er kaffe, frukt, te og sement. De viktigste handelspartnerne er USA, Storbritannia, Tyskland, Japan og Uganda.

 

Kenya har et rikt dyreliv og en fantastisk natur, noe som har gjort at landet har utviklet seg som et turistmål.

(Kilde: Wikipedia)

Turopplegg, reise til Kenya

2.-12. november 2012 arrangerer vi tur til Kenya. Her finner du turprogrammet.
Turen er gjennomført.

Det kan være aktuelt med nye turer, men dato er ikke bestemt. Ta kontakt om du ønsker informasjon om ny tur.

Reiseleder på turen en daglig leder i NSP Aid, Gunnar Hamnøy og i Kenya vil på deler av turen møte daglig leder i NSP Kenya ltd Zaccheaus Maganga.

 

Fredag 2. november avreise fra Oslo 06,30 til Nairobi kl.21,30 med KLM

Vi Overnatter på Scripture Mission (NLMs senter) i Nairobi.


Lørdag 3.november. Etter frokost besøker vi aktuelle steder i Nairobi og overnatter på Scripture Mission i Nairobi.


Søndag 4.november Vi kjører i retning mot Voi (det er en kjøretur på 350 km.) Vi stopper og besøker området som NSP AS planlegger å bygge opp et større tilapia fiskeri anlegg ved Hunters logde. På veien kjører vi innom Tsawo West nasjonalpark og overnatter på Kilaguni Logde (Serena hotell). Pluss Safari. http://www.serenahotels.com/serenakilaguni/default-en.html  


Mandag 5. november. Etter lunsj på logden kjører til Voi og overnatter på Voi Wildlife. Et flott og spennende hotell med den store nasjonalparken Tsawo som nærmeste nabo. Se http://www.voiwildlifelodge.com

 

Tirsdag 6. november. Når vi er på Voi legger vi opp til at dere går på egen hånd i byen. Om kvelden er det fest hvor gjester fra Voi er invitert til Scripture Missions senter på Voi (Radio og media).vi besøker kontoret til NSP Kenya ltd og Rijoy Herbal ltd.

 

Onsdag 7. november.Vi er på Voi også denne dagen.

 

Torsdag 8.november Etter frokost kjører vi til eksotiske Mombasa og kysten. Vi skal bo på et flott hotell, Southern Palm Beach Resort. Se:http://www.southernpalmskenya.com

 

Fredag 9. november. Etter frokost besøker vi barnehjemmet Farja Childrens Home på Wema. Vi spiser lunsj sammen med dem og bruker mye av dagen sammen med barna. Etter lunsj er vi tilbake til hotellet og slapper av. Dette er barnehjemmet dere har vært med å bygge 2 nye boliger til.

Dette blir en opplevelse. Vi bor på vårt gode hotell, Southern Palm Beach Resort.

 

Lørdag 10. november Den som ønsker det slappe av på hotellet gjør det, om noen ønsker å besøke barnehjemmet ordner vi med transport.Vi overnatter på hotellet, Southern Palm Beach Resort.


Søndag 11.november. Dette blir en festdag for oss alle. Vi får være med på innvielse av 2 nye bolighus på barnehjemmet. Festen starter kl.11 med Gudstjeneste i kirken på Wema og lunsj og samling, og bor på Southern Palm Beach Resort.

 

Mandag 12. november. Vi kjører fra hotellet til Mombasa flyplass og reiser til Nairobi, etter lunsj.

De som avslutter turen med dette, reiser fra Nairobi kl.22,55 og til Oslo neste dag kl.09.

 

Pris på turen vil inneholde flypriser fra Oslo-Nairobi-Oslo, Fra Mombasa til Nairobi med fly, all kjøring i Kenya med spesielle safaribiler. Jeg beregner 6 personer i hver bil (9 seter). Det er lagt opp til 2 overnattinger i Nairobi på Scripture Missions senter, en overnatting på en logde (Kilaguni Logde, Serena hotell) i Tsawo West nasjonalpark, på vei til Voi. Voi er en helt spesiell liten by 350 km fra Nairobi og 150 km fra kysten, i Voi bor vi 3 døgn og bor på et flott hotell, Voi Wildlife. En opplevelse!

 

På Voi skal dere få være med på flere ting og møte noen av de som bor der.

Torsdag den 8. kjører vi fra Voi til Mombasa, en stor by ved kysten. Byen er en blanding av mange kulturer, vi kjører gjennom byen og tar ferje til Likoni og kjører videre til Diani på kysten sørover langs storhavet.

Jeg legger opp til at vi skal bo på Southern Palm Beach Resort, et hotell jeg har bodd mange ganger. Dette blir en opplevelse for dere.

Fra hotellet er det kort vei til barnehjemmet vi skal besøke og som er noe av målet med turen vår, innvielsen søndag den 11. november.

Jeg har lagt opp til god standard på overnattinger og det koster.

 

Det som ikke er med i prisen for turen er:

Visum på $50, avgift til parkene $65, lunsj på kysten, lunsj i Nairobi den dagen vi kjører rundt i byen, samt noen andre småutgifter.

 

Går vi for dette skal jeg starte arbeidet med å bestille og innhente priser.

Av erfaring kan jeg antyde at prisen pr stk kan bli ca 19 000 kr. Tillegg for enkeltrom. (Forbehold angående valuta osv). Jeg vil gjøre det så rimelig som mulig.

 

Gunnar Hamnøy