Ulven kommer - også til Kenya

For tiden går det en meget aktuell serie på NRK. Den danske serien belyser utfordringen som skjer når det oppstår en bekymring for vold i en barnefamilie.

I dag mottok vi en "bekymringsmelding" fra vår samarbeidspartner Heart to Heart i Nairobi. To av barna som norske faddere hjelper i slummen i Nairobi har gjennom Heart to Heart meldt inn bekymring for sine oppvekstvilkår. Det å vokse opp i slummen er ille nok for et barn. Men når en 12 åring, 10 åring, 8 åring og to tvillinger på 4 år bor under samme tak sammen med en mor som er syk, en bestemor som selger brennevin i det skjulte, og det meldes om vold og mobbing av barna fra naboer, da er gode råd dyre.

 

En slik bekymringsmelding mottok vi i dag. Vår samarbeidspartner Heart to Heart gjennomfører mange hjemmebesøk hele tiden, og har system for å følge opp ekstra sårbare familier.

 

Det var observasjoner av 10 åringen som trolig utløste det hele. Lærere på skolen såg at den ellers motiverte eleven, var trøtt og sliten. I samtale med lærer sa hun at når hun kommer hjem må hun vaske, lage mat og passe på sine tre mindre søsken. I en alder av 10 år var hun i realiteten trebarnsmor. Hvordan kan da en ambisiøs skolejente jobbe godt med skolearbeidet?

 

Dette er realiteten i dag i slummen i Nairobi. Det er dette dere som er med som faddere i NSP-AID er med og hjelper til med. Uten våre suverene medarbeidere i Heart to Heart, og observante lærere på de skolene våres, ville mange barn vært uten håp om en bedre fremtid.

 

NSP-AID sitt neste mål er å bygge en vakker barnlandsby utenfor Nairobi. Hadde vi hatt den ferdig i dag, kunne vi foreslått å hjelpe denne familien med et trygt liv for barna her. Vi håper at dette prosjektet straks kan realiseres. 

 

Vil du være med å støtte oss i arbeidet så er du velkommen til å gi enkeltgaver, eller bli fadder. Se mer informasjon under "bli engasjert" på www.nsp-aid.com.

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
 
What do you want to do ?
New mail