Viktig kamp for jenters rettigheter

En av ungdommene vi kjenner fra Kibera i Nairobi, fikk forleden en unik sjanse til å snakke om jenters rettigheter i Kenya.

Da NSP-AID startet arbeidet med å støtte barn og ungdommer i slummen i Nairobi, var det først 14 barn som fikk mulighet til å gå på skole. Dette var i 2013. Syv år etter fikk ett av barna en unik utfordring.

 

Stacy Akinyi (bildet) er nå ferdig med ungdomsskolen, og i anledning den internasjonale konferansen om befolkning og utvikling (ICPD) i Nairobi, ble Stacy utfordret til å si noe om forholdene til jentene i slummen. Se videoklippet fra Facebook her:

 

https://www.facebook.com/hearttoheartchildren/videos/553751935226846/

 

På konferansen blir verdensledere oppfordret til å forplikte seg til å bekjempe dødlighet hos fødende og barnet, kjønnslemlestelse, kjønnsbasert vold, samt ekteskap av barn. Kenyas president Uhuru Kenyatta lovet de over 6000 delegatene som var samlet i Nairobi for toppmøtet, at Kenya har blitt enige om å avslutte kjønnslemlestelse av kvinner i 2022. Møtet vil gjøre rede for løfter som ble gitt i Kairo for 25 år siden for å sikre seksuelle og reproduktive helserettigheter for alle.

 

Stacy gjorde dette sammen fire andre jenter, og snakket på vegne av jenter fra slummene i Kenya. Stacy Akiniyi er fra Kiberaslummen og hennes skolegang har blitt støttet av NSP-AID. Hun er til daglig i programmet til Heart to Heart som følger opp familier og barn i slummene i Nairobi. 

 

Vi i NSP-AID gratulerer Stacy med den flotte talen hun hadde for de lederne som sitter med makten i Kenya, og de andre landene som er representert. Håper dette er starten på noe som vil gi forandring til jenter og kvinner som lider under disse utfordringene.