- Skolegang til foreldreløse barn
- Faraja Children's Home
- Barnelandsby i Kenya
- Julemat til familier i slummen, også i år, 2020
- Evangelister Kenya kysten.
- Evangelister i Geresse i Etiopia.
- Yrkesskole i Arba Minch
- Tabor Evangelical College
- Skolegang for barn og unge i Geresse, Etiopia.
- Små prosjekter.
- Lærer i Voi
- Foreldreløse barn i Voi

Kenya
Kenya er et land ved ekvator i Øst-Afrika. En stor del av landet var tidligere britisk koloni fram til 1963 under navnet Britisk Østafrika.
Viktige importvarer er olje, jern, plast og maskiner. Viktige eksportvarer er kaffe, frukt, te og sement. De viktigste handelspartnerne er USA, Storbritannia, Tyskland, Japan og Uganda.
Kenya har et rikt dyreliv og en fantastisk natur, noe som har gjort at landet har utviklet seg som et turistmål.
(Kilde: Wikipedia)
Faraja Children's Home Kenya
Faraja Children's Home er ett barnehjem som drives av Den lutherske kirken på Kenya kysten. Faraja i landsbyen Wema (sør for Mombasa), like ved Ukunda.
Det er 53 barn og unge som har dette som sitt hjem.
Barnehjemmet er etablert på en fraflyttet misjonsstasjon som NLM bygde opp for flere år siden. I 2011 engasjerte NSP Aid seg for å hjelpe kirken med å drive barnehjemmet og bygge opp hjemmet.
Det er den lutherske kirken på kysten i Kenya som eier og driver barnehjemmet. De som arbeider på hjemmet er kenyanere. På eiendommen er også kirken for den lokale menigheten på Wema.
Det bor i dag 53 foreldreløse barn på Faraja Children's Home. Barna kommer fra familer på kysten. Mange tilhører den lokale stammen Digo. Flere av foreldrene til barna er døde. Det arbeider 10 personer på barnehjemmet med ulike oppgaver. Hver måned overfører NSP Aid penger for å drive barnehjemmet.
Nedenfor finner du informasjon om hva du kan hjelpe med. Ønsker du å gi en gave, kan du sende penger til Vipps 10700 eller bankontonnummer 1503 25 02366. Husk å merke gaven med hva pengene skal gå til. Les mer nedenfor:
Rent vann
Barnehjemmet trenger rent vann og NSP Aid ønsker å støtte kirken med å få løst dette snart. Vann vil gi barna og de som arbeider på barnehjemmet en ny og lettere hverdag.NSP Aid har vært med å løse dette. Et borefirma boret etter vann, dette gav ikke resultat. Ledelsen av barnehjemmet har valgt å løse vannproblemet med å kjøpe pumpe og agregat, samt rør fra en brønn til noen store vanntanker på 16000 liter, utenfor ene bolighuset. Kostnaden med dette er betalt av NSP Aid, med gaver fra givere i Norge.
I tillegg til dette har NSP Aid bygd en stor underjordisk vanntank på 130 m3 for å samle regnvannf ra 6 tak, dette gir vann til å vanne åkrer for å dyrke mat.
Bygge 2 nye bolighus til barna og oppgradering av hele senteret
Den 11. november 2012 ble to nye bolighus innviet med stor fest.
Det var 23 gjester fra Norge med på festen sammen med nesten 500 fra Kenya, mange fra kysten.
Hvert bolig bygg er på 150 m2 og har plass til 12 barn i hvert hus, samt bolig for husmor.
Boligene er hjem for barna.
Husene er tilrettelagt for fysisk bevegelseshemmede.
Det er kjøpt nye møbler og utstyr til husene.
Alt er betalt av enkeltpersoner og bedrifter i Norge.
Tidligere Kenya-misjonærer Edvard Helland og Arthur Strømme var rådgivere i byggeprosessen.
Bygger 2 nye mindre bolighus for barn som fyller 18 år.
I 2015 fyller 7 av barna 18 år og må derfor flytte ut av selve barnehjemmet. De flytter over i ungdomsboliger. Vi bygger ett hus for jenter og ett for gutter. Begge husene har 3 soverom, WC og dusjrom.
Ombygging av eksisterende hus.
Ombygging av eksisterende hus er planlagt å starte opp så snart som mulig. Gaver til dette er gitt av bedrifter fra Østfold og Romsdal.
Vi har bygd om bolighusene som NLM bygde som misjonsstasjon, for over 30 årsiden.
Det ene huset er nå bolig for tilsette og gjestehus for gjester som kommer på besøk. Huset har god standard, med dusj og wc.
Det andre huset er bygd om til kontor og 2 undervisningsrom.
Lærer på barnehjemmet.
Vi har tilsett en egen lærer for barna, dette har vært en svært god investering.
Læreren følger opp det elevene lærer på den lokale skolen og har mye ekstra undervisning med barna.
Produksjon av mat.
Eiendommen er på 40 mål. Kirken ønsker å produsere mat for eget bruk og for salg. dette kan redusere matbudsjettet og gi økte inntekter. Vi bygde en stor underjordisk vanntank på 130 m3, fra denne blir vann pumpet opp i et vanntårn og videre til åkrer og drivhus. Vi samler regnvann fra 4 boligtak.
Det er viktig for oss i NSP Aid å bidra til at dette prosjektet skal bli bærekraftig på sikt, at kirken på kysten kan malte å overta utgiftene med å drive barnehjemmet selv.
Drivhus .
I januar 2013 ble det sett opp et drivhus på 200 m2, og i drivhuset skal det produseres tomater for salg. Et ektepar har gitt kr 25 000 til dette drivhusprosjektet, summen dekker kostnadene med å kjøpen inn og sette opp drivhuset.
Kuer.
En menighet i USA har kjøpt inn 2 kuer og vil bidra til kuhold og bruk av melk i kosten.
Den lokale skolen på Wema.
Våren og sommeren 2014 engasjerte NSP Aid og kirken seg med å bygge om og oppgradere den lokale skolen. Det er over 400 elver på skolen, også barna fra barnehjemmet. Dette var en svært nyttig innvestering. Standarden på skolen er mye bedre etter dette.
Ønsker du å støtte barnehjemmet med penger bruk konto 1503 25 02366 og merk gaven.
Gjester fra Norge på besøk på Faraja sammen med Gunnar Hamnøy i januar 2019
På besøk på Faraja Childrens Home.
Gunnar Hamnøy på besøk på Faraja Childrens Home
Ungdomsboliger er tatt i bruk.
Takker, dette er løst.
Nå er dette løst. vi har fått plass og givere til 7 nye barn på barnehjemmet.
Det skal flytte ut 7 unge fra barnehjemmet, Faraja til ungdomsboliger, når det er gjort kan vi ønske velkommen 7 nye barn. Skal vi makte det må vi ha nye givere som kan hjelpe oss med dette.
kr 1000 pr mnd dekker kostnadene for ett barn på barnehjemmet. Det er mulig for flere å være med å dekke kostnadene for ett barn, om du syns kr 1000 er mye. Om du vil hjelpe til er det fint om du kontakter oss, Vi har givere til 4 av barna i dag, og har behov for 3 til snart. Bildet viser en av de unge som flytter inn i ungdomsboliger sammen med to av våre givere som var på besøk Randi og Lars Dalen fra Ølen.06.03.2015