Kibera er Øst-Afrikas største slum. Her bor det i overkant av 1,1 millioner mennesker. I hjertet av slummen har den lutherske kirken i Nairobi startet et fantastisk arbeid. Hjelpeprogrammet har fått navnet «Heart to Heart»

Arbeidet i slummen i Nairobi. Skolegang til foreldreløse barn i slummen.

Skolegang til foreldreløse barn i Kibera-slummen og Kawangware-slummen i Nairobi
Vi trenger flere som kan støtte dette store arbeidet i slummen. Vi vil være med å gi fremtid og håp for mange flere barn.

Kibera er Øst-Afrikas største slum. Her bor det i overkant av 1,1 millioner mennesker. I hjertet av slummen har den lutherske kirken i Nairobi startet et fantastisk arbeid.

 

Hjelpeprogrammet har fått navnet «Heart to Heart» og det hele startet i 2006. NSP Aid ble med på dette arbeidet fra april 2013. Programmet sørget for skoleplass til 14 barn, men det eskalerte raskt. Allerede til jul samme året hadde 115 barn fått samme tilbud. Da var skolen stappfull og arbeidet med å bygge flere klasserom ble startet.

 

Trenger flere faddere 

Sommeren 2014 finansierte NSP Aid flere klasserom på denne skolen. I dag sørger «Heart to Heart» for skolegang til 350 barn på Karama-skolen i Kibera. Hele 195 skoleplasser er finansiert av NSP Aid og deres bidragsytere. Vi trenger mange flere faddere.

 

I januar 2014 ble programmet utvidet til Kawangware-slummen. Det ble bygd en ny skole "Prince of Peace"  finansiert av NSP Aid sine givere i denne bydelen, og skolen ble åpnet  2. oktober 2015. 650 barn fra Kawangware får samme tilbud. Tilbudet omfatter skole, to måltider hver dag, skoleuniform, sko, skolebøker og medisiner til de som har behov for det. Vi har faddere til nesten 240 barn på denne skolen og 200 barn til et matprogram. Vi har behov for mange flere givere.

 

Arbeidet er langt ifra avsluttet. Fortsatt er det mange som drømmer om en skoleplass, og skal NSP Aid bidra til det – trenger de din støtte. For 300 kroner per måned sørger du for skoleplass og håp om en bedre fremtid til ett barn. 

 

Les mer om hvordan du kan bidra her.

 

 

Ny hjemmeside til Heart to Heart

Vår samarbeidspartner i Nairobi har fått ny hjemmeside.

Barn har fått mulighet til å gå på skole i Kawangware og Kibera slummen.

Gjennom NSP Aid har vi fått givere som gjør det mulig for oss å gi skoleplass til 440 barn på skolene i Kawangware og Kibera slummene i Nairobi. NSP Aid kom med i dette arbeidet i april 2013, et arbeid som drives av "Heart to Heart" i Nairobi i Kenya. I tillegg til skoleprogrammet finansierer våre givere matprogram for 120 barn i Kawangware, 20 i Kibera og mat og husrom for 14 barn i Kawangware.

Barn uten en seng i Kawangware.

Flere av barna som går på skolen i Kawangware slummen i Nairobi har ikke en familie og ei seng å gå tilbake til når skolen er slutt. Dette faktum måtte Heart to Heart gjøre noe med. De har leid ett bølgeblikk rom i et stor bølgeblikk skur i slummen. Jeg ble invitert med for å se hvordan barna hadde det. Vi gikk av tav skoleområdet, gjennom slummen og inn en port.
Gunnar Hamnøy og Mary Khainga

Ny skole innviet i Kawangware i Nairobi.

Fredag den 2.10 var mange samlet på den nye skolen "Prince of Peace" i Kawangware slummen i Nairobi til åpningsfest. Fra Norge var en gruppe på 16 med Gunnar Hamnøy på tur, og fikk være med på den store fest dagen.

Skoleinnvielse i Kawangware slummen i Nairobi.

Fredag 2. oktober er det stor fest i Kawnagware, en ny skole skal innvies. Fra Norge kommer en gruppe på 15 personer og skal delta. Gruppen skal videre på reise rundt om i Kenya og vil besøke andre av NSP Aid sine prosjekter og være turister i 2 uker. Bildet viser lærere ved skolen som ser frem til ny og tjenlig skole.

På besøk i Kawangware kirke og matserveringen der.

Hver dag kommer det 40-50 barn og spiser mat i den lutherske kirken i Kawangware, dette er et prosjekt 30 personer i Norge betaler, de som er med betaler for "sinn" dag. Det var godt å være sammen med barna der. Takk til dere som bidrar og gjør dette mulig.

Den nye skolen i Kawangware slummen i Nairobi.

Gunnar Hamnøy var på besøk i Kawangware for å følge med på byggingen av den nye barneskolen og barnehagen der. Om noen uker kan barna flytte inn i en ny og tjenlig skole.
Stor takk til dere som har vært med å gi penger til dette gode prosjektet. Bildet viser rammeverket i 1. etasje.

PÅ NRK Radio i går ettermiddag.

http://radio.nrk.no/serie/distriktsprogram-moere-og-romsdal/DKMR02023914/01-12-2014#t=16m
klikk og hør.

Avslutningsfest for barna i førskolen i Kawangware.

Stor dag på "Prince of Peace" skolen som Heart to Heart har bygd opp og driver i Kawangware slummen. Stor fest for barna som fikk være med på dette. Barna er støttet av givere gjennom NSP Aid i Norge.

Mange barn trenger mat.

Barn som ikke er med i adopsjonsordningen og går på barneskolen "Prince of Peace" i Kawangware og Karama i Kibera trenger også mat 2 ganger for dag.
1 barn koster oss kr 100 pr mnd.
Flere sider »