NSP Aid satser nå i Pokto.

NSP Aid utvider sitt engasjement i Afrika.
NSP Aid har bygd opp i samarbeid med flere lokale partnere et stort arbeid mellom barn og unge i Kenya og Etiopia.


NSP Aid har fokus på foreldreløse barn og unge, med å gi dem mulighet til utdannelse. 

I Pokot, et område vest i Kenya, mot grensen til Uganda er det bygd opp mange skoler av NLM (Misjonssambandet) og SIK (islandsk misjon). 

NLM har valgt å fase ut mer og mer av arbeidet, og satse mer på andre folkegrupper. De vil fortsatt støtte kirken på noen områder. SIK vil også fortsette å støtte arbeidet i Pokot. North West Diocese i den Lutherske kirken i Pokot henvender seg derfor til NSP Aid og spør om vi kan engasjere oss med tilbud som gjør det mulig for ungdom å gå videre på skole, og få en utdannelse.

I første omgang ønsker NSP Aid å gi skoletilbud for 50 ungdommer. For å få dette til trenger NSP Aid faddere som kan betale kr 350 pr måned for hver ungdom.

 

De 50 første kommer fra ulike deler av Pokot, Turkana og Trans Nzoia. NLM har i en årrekke hatt et program som var delvis NORAD-finansiert som støttet spesielt, men ikke utelukkende, jenters utdannelse. Nå viser det seg at det prosjektet har i praksis blitt faset ut.

 Fra før organiserer NSP Aid faddere for mange hundre barn i slummene i Nairobi, som gå på skole, 1 i Kibera og en i Kawangware. NSP Aid finansierer også oppbyggingen og drift av Faraja Childrens Home, sør for Mombasa og Malaika Villages, i nabolaget til Faraja.

Utenfor Nairobi skal det bygges opp enda en Malaika Villages. I Etiopia er det elever på skoler i Awasa, Arba Minch og Gresse som får mulighet til skolegang og utdannelse til et yrke. Om du vil lese mer om NSP Aid, kan du lese www.nsp-aid.com